Izogni se nastanku mikroorganizmov v svojih izdelkih!
Domača kozmetika je pogosto na slabem glasu ravno zaradi neustrezno konzerviranih, nestabilnih in napačno formuliranih izdelkov. Čas je, da to napako odpravimo!
Na tem ekskluzivnem masterclassu se boš naučila kompleksnega jezika konzerviranja. Izvedela boš, kako izbrati najboljši konzervirni sistem za svoj izdelek in kako se prepričati, ali je izdelek varen in stabilen.
TRAJANJE: vpis kadarkoli (dostop do tečaja je neomejen)
KRAJ: profesionalna spletna platforma
VODITELJICA: Pia Berglez, absolventka kozmetologije in formulatorka naravne kozmetike
ZAHTEVNOST: za izkušene izdelovalce naravne kozmetike, za vse, ki kozmetiko že prodajate in za nadobudne začetnike
CENA: 100 €
Masterclass je zate, če:
- Že izdeluješ in konzerviraš svoje izdelke, pa nisi povsem prepričana, kateri konzervans bi poleg Cosgarda še lahko uporabila.
- Načrtuješ prodajo svojih kozmetičnih izdelkov, pa bi rada preverila njihovo stabilnost in mikrobiološko neoporečnost.
- Te skrbi, ali si pravilno konzervirala svoj izdelek.
- Bi rada uporabljala naravne konzervanse oziroma tiste, ki jih dovoljujejo certifikati naravne kozmetike.
- Ne veš, kako izbrati ustrezni konzervans za svoje izdelke.
Masterclass zajema:
- Video lekcije in videje s praktičnimi prikazi testiranja v domačem laboratoriju.
- Več kot 30 strani obsežnega strokovnega gradiva.
- Naloge, ki pomagajo pri razumevanju tematike.
- Q&A v živo: odgovarjanje na tvoja vprašanja in dileme glede formulacije, izbire konzervansov in dobre proizvodne prakse.
- Test za hitro mikrobiološko testiranje (prejmeš po pošti).
- Dostop do masterclassa ohraniš eno leto po nakupu.
MODUL 1: Kako uspešno ustvarimo kozmetični izdelek
V prvem modulu boš spoznala vidike kakovosti izdelka. Izvedela boš:
- Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da lahko rečemo, da je naš izdelek kakovosten.
- Kateri so elementi GMP (Dobre Proizvodne Prakse), od opreme prostora do kontrole kakovosti.
- Kateri pripomočki sodijo v “napredni” domači laboratorij.
MODUL 2: Stabilnost izdelka in stabilnostni testi
V drugem modulu boš izvedela, kako testiramo stabilnost naših izdelkov. Izvedela boš:
- Katere vrste nestabilnosti KI poznamo.
- S katerimi testi lahko sami preverimo stabilnost naših KI.
- Kako in kdaj vemo, da je naš izdelek stabilen.
- Kako merimo pH izdelka.
MODUL 3: Mikrobiološka kakovost kozmetičnega izdelka
V tretjem modulu boš spoznala mikroorganizme, ki so najpogostejši v KI in izvedela, kako se jim izognemo. Izvedela boš:
- Kakšne so razlike med mikroorganizmi in kaj povzroči njihov nastanek.
- Kako razlike med mikroorganizmi vplivajo na izbiro konzervansa.
- Kaj pomeni rok uporabe izdelka.
MODUL 5: Uporaba mikrobioloških testov
V zadnjem modulu boš izvedela:
- Kako uporabimo domače mikrobiološke teste za različne kozmetične izdelke.
- Kaj nam omogoča domači mikrobiološki test in kdaj potrebujemo testiranje v laboratoriju.
Zelo sem uživala o prebiranju in poslušanju gradiva, ki je predstavljeno na enostaven način in zelo poučno. Odprl se mi je svet meni bolj slabo poznanih konzervansev in večjo pozornost bom namenila mikrobiološki kakovosti svojih izdelkov.
Masterclass vodi Pia Berglez, dipl kozmetologinja in mag. industrijske farmacije. Pia je avtorica izjemnega diplomskega dela Alternativno konzerviranje kozmetičnih izdelkov in pregled protimikrobnih sestavin v slovenski naravni kozmetiki .
S tem masterclassom vam bo Pia približala na prvi pogled suhoparno, a zelo pomembno in uporabno področje izdelave domače ali profesionalne naravne kozmetike.